Formacio-naranja-blanco.png

La dansa com a vocació professional

Fundat al 2001, el Jove Ballet de Catalunya va néixer amb l'ambició de donar als seus joves estudiants de dansa la possibilitat de rebre una formació completa, rigorosa i directament connectada amb el món professional. Des de llavors, més d'una cinquantena d'ex-alumnes estan desenvolupant la seva labor com a ballarins, interpets, repetidors, creadors, coreògrafs i docents arreu del món.

La formació es planteja com un sistema de sis cursos, durant els quals els alumnes rebran tota la formació pràctica i teòrica que necessiten per a fer un pas més cap a la seva professionalització o els estudis superiors de dansa.

Actualment el Jove Ballet de Catalunya és un dels centres  de formació de dansa més valorats tant a nivell nacional com internacional, recomenat i reconegut per grans autoritats de la dansa d'arreu del món.

"BOYS DANCE TOO"
 

PROGRAMA ESPECÍFIC PER A NOIS

Conscients de moltes de les dificultats a les que s'enfronten els ballarins masculins en l'estudi de la dansa (sovint són l'unic nen enmig d'una classe plena de nenes, i moltes vegades han de suportar burles i crítiques absurdes per part de companys), al Jove Ballet de Catalunya varem crear l'any 2019 el programa específic per a nois "Boys Dance too".

A través d'aquest programa s'ofereixen beques d'estudis per a joves ballarins amb potencial i talent, que es formen a l'escola rebent classes específiques de tècnica masculina envoltats d'altres nois de la seva mateixa edat i vocació.

D'aquesta manera els encoratgem a que segueixin endavant ambla seva formació i els ajudem a establir una major autoestima i confiança en sí mateixos i les seves possiblitats.

Per a accedir al programa cal fer una prova de nivell personalitzada, que determinarà si l'alumne té el potencial per tal de desenvolpar-se com a futur ballarí. En dita prova no es valorarà el que l'alunme sap en el moment, sino les possiblitats que te de creixer i evolucionar al llarg de la formació.